Influenzavaccination

vi er gået i gang med influenzavaccinationer fra d.1.1.0.2021. De første 3 uger er reserveret til risikogrupperne. I må gerne ringe for en tid til vaccination.

INFLUENZAVACCINATION TIL BØRN 2-6 ÅR

I år bliver børn mellem 2 og 6 år også tilbudt vaccination mod influenza (2 x næsespray med 1 mdr. mellemrum)  Der er mulighed for vaccination til børn UDEN TIDSBESTILLING på tirsdage og onsdage mellem 15.00 -17.00 i ugerne 41-42-43-44.  Prøve at holde afstand i venteværelset og kun 1 ledsager per barn.

Gratis influenzavaccination:
Influenzavaccination
Den 1. oktober markerer begyndelsen af influenzasæson og dermed også lanceringen af det gratis tilbud om influenzavaccination til visse persongrupper.
Ifølge Bekendtgørelse om gratis influenzavaccination til visse persongrupper af 4. september, har følgende personer med bopæl i Danmark ret til gratis influenzavaccination:

 • Personer, der på vaccinationstidspunktet er fyldt 65 år
 • Førtidspensionister
 • Kronisk syge med følgende lidelser, efter lægelig vurdering:- kroniske lungesygdomme
  – hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk)
  – diabetes 1 eller 2
  – medfødt eller erhvervet immundefekt
  – påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
  – kronisk lever- og nyresvigt
  – andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Svært overvægtige (vejl. BMI > 40) efter lægelig vurdering
 • Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Gravide i 2. og 3. trimester
 • Husstandskontakter til svært immunsupprimerede patienter (medfødt eller erhvervet immundefekt) efter lægelig vurdering.

Tilbud om gratis vaccination gælder fra 1. oktober og året ud, for gravide i 2. og 3. trimester dog til udgangen af februar.